configure client

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
stg11
New user
New user
Posts: 3
Joined: 2010-01-17 17:51

configure client

Postby stg11 » 2010-01-17 18:18

Hi

I have three pcs connected as a peer to peer network. I wanted to setup a mail server in order to be able to send emails into my lan. I'm not interested in sending emails outside of my lan with this server.

I set up hmailserver (HMS), I created a visual domain (mydomain.com) and three users like pc1@mydomain.com. On pc1 where I installed HMS everything works fine. Both Outlook express and HMS work with no problem (diagnostic's tools results are all green). The problem is with the other pcs. When I try to send or receive an email from pc2 or pc3 I get a time out error. I set the local ip of pc1 (192.168.2.2) as the pop and smtp address. I tried to use 587 port but with no result. When I give the command telnet 192.168.2.2 25 from pc2 I get a connection error but when I set smtp port to 587 in HMS and give the command telnet 192.168.2.2 587 I get a connection (220 mail.mydomain.com) but in outlook express I still get the same error.

Before HMS I used mercury/32 mail server and everything worked fine, with the same settings (firewall, ports) !

I don't know what else can I do!

^DooM^
Site Admin
Posts: 13853
Joined: 2005-07-29 16:18
Location: UK

Re: configure client

Postby ^DooM^ » 2010-01-17 20:55

IF you have an application based firewall you may need to re-allow hMail access to those ports.
If at first you don't succeed, bomb disposal probably isn't for you! ヅ

stg11
New user
New user
Posts: 3
Joined: 2010-01-17 17:51

Re: configure client

Postby stg11 » 2010-01-17 21:24

I only use windows firewall...
I'll try it

stg11
New user
New user
Posts: 3
Joined: 2010-01-17 17:51

Re: configure client

Postby stg11 » 2010-01-17 21:37

I only added an exception to port 110 and it worked!

:D Thanks!


Return to “General discussions”



Who is online

Users browsing this forum: mattg and 4 guests