Mail sending to external addresses stopped working.

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
viktor1504
New user
New user
Posts: 5
Joined: 2019-03-04 10:16

Mail sending to external addresses stopped working.

Post by viktor1504 » 2019-03-04 11:02

Mail sending to external addresses stopped working. No settings were made in hmailserver. Tell me where to start?
https://pp.userapi.com/c851332/v8513322 ... WCdHe4.jpg

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 736
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by palinka » 2019-03-04 12:00

Please post logs. Gmail usually gives a reason.

viktor1504
New user
New user
Posts: 5
Joined: 2019-03-04 10:16

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by viktor1504 » 2019-03-04 12:09

"DEBUG" 4508 "2019-03-04 13:06:36.298" "Creating session 94"
"TCPIP" 4508 "2019-03-04 13:06:36.299" "TCP - 192.168.10.3 connected to 192.168.10.101:25."
"DEBUG" 4508 "2019-03-04 13:06:36.303" "TCP connection started for session 64"
"SMTPD" 4508 64 "2019-03-04 13:06:36.304" "192.168.10.3" "SENT: 220 server ESMTP"
"SMTPD" 8872 64 "2019-03-04 13:06:36.318" "192.168.10.3" "RECEIVED: EHLO [192.168.10.3]"
"SMTPD" 8872 64 "2019-03-04 13:06:36.318" "192.168.10.3" "SENT: 250-server[nl]250-SIZE 40960000[nl]250-AUTH LOGIN PLAIN[nl]250 HELP"
"SMTPD" 4508 64 "2019-03-04 13:06:36.319" "192.168.10.3" "RECEIVED: AUTH PLAIN AGRzbTAwQGRzbS5sb2NhbAAyMjI="
"SMTPD" 4508 64 "2019-03-04 13:06:36.325" "192.168.10.3" "SENT: 235 authenticated."
"SMTPD" 8872 64 "2019-03-04 13:06:36.327" "192.168.10.3" "RECEIVED: MAIL FROM:<dsm00@dsm.local> SIZE=437"
"SMTPD" 8872 64 "2019-03-04 13:06:36.330" "192.168.10.3" "SENT: 250 OK"
"SMTPD" 6012 64 "2019-03-04 13:06:36.331" "192.168.10.3" "RECEIVED: RCPT TO:<viktordenisevich6@gmail.com>"
"SMTPD" 6012 64 "2019-03-04 13:06:36.336" "192.168.10.3" "SENT: 250 OK"
"SMTPD" 6012 64 "2019-03-04 13:06:36.337" "192.168.10.3" "RECEIVED: DATA"
"SMTPD" 6012 64 "2019-03-04 13:06:36.338" "192.168.10.3" "SENT: 354 OK, send."
"DEBUG" 4508 "2019-03-04 13:06:36.346" "Adding task AsynchronousTask to work queue Asynchronous task queue"
"DEBUG" 8496 "2019-03-04 13:06:36.347" "Executing task AsynchronousTask in work queue Asynchronous task queue"
"DEBUG" 8496 "2019-03-04 13:06:36.348" "Saving message: {0EF82D6C-8170-4985-B0FD-3EE2DE0706F1}.eml"
"DEBUG" 8496 "2019-03-04 13:06:36.354" "Requesting SMTPDeliveryManager to start message delivery"
"SMTPD" 8496 64 "2019-03-04 13:06:36.355" "192.168.10.3" "SENT: 250 Queued (0.016 seconds)"
"SMTPD" 4508 64 "2019-03-04 13:06:36.359" "192.168.10.3" "RECEIVED: QUIT"
"SMTPD" 4508 64 "2019-03-04 13:06:36.359" "192.168.10.3" "SENT: 221 goodbye"
"DEBUG" 8872 "2019-03-04 13:06:36.360" "Ending session 64"
"DEBUG" 8992 "2019-03-04 13:06:36.361" "Adding task DeliveryTask to work queue SMTP delivery queue"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.362" "Executing task DeliveryTask in work queue SMTP delivery queue"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.362" "Delivering message..."
"APPLICATION" 8220 "2019-03-04 13:06:36.363" "SMTPDeliverer - Message 55: Delivering message from dsm00@dsm.local to viktordenisevich6@gmail.com. File: C:\Program Files (x86)\hMailServer\Data\{0EF82D6C-8170-4985-B0FD-3EE2DE0706F1}.eml"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.364" "Applying rules"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.364" "Performing local delivery"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.365" "Local delivery completed"
"APPLICATION" 8220 "2019-03-04 13:06:36.366" "SMTPDeliverer - Message 55: Relaying to host smtp.gmail.com."
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.367" "Starting external delivery process. Server: smtp.gmail.com (173.194.76.108), Port: 465, Security: 1, User name: kupdsm@gmail.com"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.367" "Creating session 95"
"TCPIP" 8220 "2019-03-04 13:06:36.368" "Connecting to 173.194.76.108:465..."
"DEBUG" 8872 "2019-03-04 13:06:36.368" "SMTPDeliverer - Message 55 - Connection failed: Host name: 173.194.76.108, message: A socket operation was attempted to an unreachable network"
"DEBUG" 8872 "2019-03-04 13:06:36.369" "Ending session 95"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.369" "External delivery process completed"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.370" "Summarizing delivery result"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.370" "Summarized delivery results"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.371" "SD::RescheduleDelivery_"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.371" "Retrieving retry options."
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.372" "Starting rescheduling."
"APPLICATION" 8220 "2019-03-04 13:06:36.372" "SMTPDeliverer - Message 55: Message could not be delivered. Scheduling it for later delivery in 60 minutes."
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.372" "PersistentMessage::SetNextTryTime()"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.375" "PersistentMessage::~SetNextTryTime()"
"DEBUG" 8220 "2019-03-04 13:06:36.377" "Message rescheduled for later delivery."
"APPLICATION" 8220 "2019-03-04 13:06:36.377" "SMTPDeliverer - Message 55: Message delivery thread completed."

viktor1504
New user
New user
Posts: 5
Joined: 2019-03-04 10:16

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by viktor1504 » 2019-03-04 12:13

I noticed that my ip address is constantly blocking BARRACUDACENTRAL, even any other address that I receive from the provider, is also blocked

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 19756
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by mattg » 2019-03-04 15:11

When running the internal diagnostics leave the default 'Outbound port 25 hostname)

also please run this and post the results http://www.hmailserver.com/forum/viewto ... 20&t=30914
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

viktor1504
New user
New user
Posts: 5
Joined: 2019-03-04 10:16

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by viktor1504 » 2019-03-15 07:59

Problem solved! Replaced your "Bind to local IP address" in the SMTP -> Advanced section with 0.0.0.0. And the mail has earned, it is very strange since I have not changed anything in the settings before.

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 19756
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Mail sending to external addresses stopped working.

Post by mattg » 2019-03-15 08:18

bind to local address should actually be blank, unless you have reason to change it

The default is blank
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

Post Reply