Page 4 of 4

Posted: 2007-05-16 03:52
by associates
Thank you ^Doom^ and Danny for your help.

i have run the TCPview program and i didn't see the port 25.

Here is what it's got on the list
...(other processes)
hmailserver.exe:3100, TCP, mailserver:smtp,mailserver:0,Listening
hmailserver.exe:3100, TCP, mailserver:pop3,mailserver:0,Listening
hmailserver.exe:3100, TCP, mailserver:imap,mailserver:0,Listening
hmailserver.exe:3100, TCP, mailserver:2784,mailserver:0,Listening
hmailserver.exe:3100, TCP, mailserver:3426,mailserver:0,Listening
...(other processes)

I think 3100 is the port number Hmail is listening to, am i right or just PID?

Thank you in advance

Posted: 2007-05-16 10:02
by associates
Hi again,

Can i check with you whether i've done the right thing here? At the moment, ASSP service is turned off. I play around with Hmail by changing the SMTP port from 25 to 125. Next, re-started the Hmail service. Then, when i run telnet 127.0.0.1 125, i got message "could not open connection to the host, on port 125". However, i got reply with telnet 127.0.0.1 25. All the starting and stopping service is done via the services.msc.
I think at this stage, i need to know why Hmail SMTP always listen to port 25 even when we have changed it to 125. Once this work, i'd then test on ASSP.

I got no more idea left.

Thank you in advance

Posted: 2007-05-16 10:12
by ^DooM^
3100 is theProcess ID. Hmail is listening on port 25 (Read SMTP)

As for your other post, have you setup anything in the multihoming area of hmail? What version of hmail are you using?

Posted: 2007-05-16 10:38
by associates
No, i haven't touched anything in the multihoming area. Everything is by default there. By default, All TCP/IP addresses is selected.

I'm using the latest Hmail version 4.4-B270

Look forward to hearing from you

Thank you in advance

Posted: 2007-05-16 10:42
by ^DooM^
Ok this is just weird. Change hmails SMTP (25) port to 2525 then Kill hmail completely in services (Do not start it yet). Change ASSP to SMTP (25) port, restart ASSP service, Run TCP View and see if it is listening on the correct port (25).

IF TCPView shows ASSP is running on 25 then start hmail.
Run TCPView again and see what port hmail is now listening on and post the log here please.

Posted: 2007-05-16 10:51
by associates
^Doom^

I did as you said. From the TCP view, i can see there are two processes as follows
perl.exe:3540, TCP,mailserver:smtp,mailserver:0,LISTENING
perl.exe:3540,TCP,mailserver:55555,mailserver:0,LISTENING

I haven't turned on the Hmail service yet. How do you know if ASSP runs on 25 because i can't see that from TCP view. I assume perl.exe process is the same as ASSP.

Thank you in advance

Posted: 2007-05-16 11:12
by associates
^Doom^

Sorry for not sending the log here.

Here it is
"APPLICATION" 3728 "2007-05-16 18:56:23.782" "Source: IOCPServer::_CreateListenSocket, Code: HM4316, Description: Call to bind() failed. Error: 10048. Is another server is already using this port (25)?"
"APPLICATION" 3728 "2007-05-16 18:56:23.797" "Source: IOCPServer::DoWork(), Code: HM4323, Description: _CreateListeningSockets() failed. Error: 183"
"APPLICATION" 168 "2007-05-16 18:57:03.203" "Source: IOCPServer::_CreateListenSocket, Code: HM4316, Description: Call to bind() failed. Error: 10048. Is another server is already using this port (25)?"
"APPLICATION" 168 "2007-05-16 18:57:03.219" "Source: IOCPServer::DoWork(), Code: HM4323, Description: _CreateListeningSockets() failed. Error: 183"
"APPLICATION" 2092 "2007-05-16 19:01:14.907" "Source: IOCPServer::_CreateListenSocket, Code: HM4316, Description: Call to bind() failed. Error: 10048. Is another server is already using this port (25)?"
"APPLICATION" 2092 "2007-05-16 19:01:14.922" "Source: IOCPServer::DoWork(), Code: HM4323, Description: _CreateListeningSockets() failed. Error: 183"

Is that help or i need to give you the whole log file for today?

Thank you in advance

Posted: 2007-05-16 12:39
by ^DooM^
ASSP uses PERL which is why you see perl.exe bound to port 25 and is exactly what we want.

Did you change hmails port to 2525 before stopping it's service? The log shows hmail trying to bind itself to port 25 in that log which would assume you did not change hmails port.

If you did change the port in hmail before you stopped and restarted it, where exactly in the admin panel did you change the port?

You should be changing the port in the TCP/IP settings by editing the SMTP entry.

Posted: 2007-05-17 01:39
by associates
^Doom^

I did change Hmail SMTP port to 2525 but then when it didn't work so i changed it back to port 25 and the log i posted there actually showed after the port changing occurred. my apology.

I'll try what you asked and get back to you after work with the log again when everyone's not in the office or after the business hours end.

Thank you in advance

Posted: 2007-05-17 10:45
by associates
^Doom^

I did what you instructed. the HMail is set to listen on port 2525. I still don't see the ASSP listening on port 25 from the TCP view.

perl.exe,TCP, mailserver:55555, mailserver:0, LISTENING
perl.exe,TCP, mailserver:smtp, mailserver:0, LISTENING

The following is i got from hmailserver_2007-05-17
"APPLICATION" 3788 "2007-05-17 18:30:09.235" "Source: IOCPServer::_CreateListenSocket, Code: HM4316, Description: Call to bind() failed. Error: 10048. Is another server is already using this port (25)?"
"APPLICATION" 3788 "2007-05-17 18:30:09.250" "Source: IOCPServer::DoWork(), Code: HM4323, Description: _CreateListeningSockets() failed. Error: 183"

The following is from Error_hmailserver_2007-05-17
"ERROR" 384 "2007-05-17 17:21:49.907" "Source: DNSResolver::_Resolve, Code: HM10081, Description: DNS query failure. Treating as temporary failure. Query: 38.163.236.85.relays.ordb.org, Type: 1, DnsQuery return value: 1460."
"ERROR" 384 "2007-05-17 17:33:01.844" "Source: DNSResolver::_Resolve, Code: HM10081, Description: DNS query failure. Treating as temporary failure. Query: 92.239.106.207.relays.ordb.org, Type: 1, DnsQuery return value: 1460."
"ERROR" 3540 "2007-05-17 18:27:45.250" "Source: DNSResolver::_Resolve, Code: HM10081, Description: DNS query failure. Treating as temporary failure. Query: 1.0.0.127.relays.ordb.org, Type: 1, DnsQuery return value: 9002."
"ERROR" 3788 "2007-05-17 18:30:09.219" "Source: IOCPServer::_CreateListenSocket, Code: HM4316, Description: Call to bind() failed. Error: 10048. Is another server is already using this port (25)?"
"ERROR" 3788 "2007-05-17 18:30:09.235" "Source: IOCPServer::DoWork(), Code: HM4323, Description: _CreateListeningSockets() failed. Error: 183"

Hmail still tries to listen on port 25 after the port has been changed to 2525.

don't know what's going on here?

Thank you in advance

Posted: 2007-05-17 11:05
by associates
i stop ASSP service.

very weird. I changed the mailserver port to 125 and re-started it. I then telnet 127.0.0.1 on port 125, no replies received. However, try telnet on port 25, i got reply. It seems to me that the mailserver always listen to port 25 regardless of what port you changed it to and even re-starting its service thru services.msc.

any ideas?

Thank you in advance

Posted: 2007-05-17 11:11
by ^DooM^
perl.exe,TCP, mailserver:smtp
Notice the smtp there? That is port 25 so ASSP is working correctly.

Hmail, however seems not to be although I tried this on my machine and it worked on 4.4 b270. I changed the port from 25 to 2525 in the TCP/IP settings, opened up services.msc from the run command stopped hmail and restarted it.

Checked on tcpview and it was at 2525.

But, I think I have figured out what the problem is.

When you edit the port in the TCP/IP settings make sure after you have clicked the save button in the edit box that you also click save at the bottom right of the screen, I warning box will then popup saying you will need to restart your server in order for these changes to take effect. Hmail's port will not change if you do not click on the bottom right save button.

(Martin I think this needs looking at and a save dialogue box come up if you try to move away from the page if you haven't saved the changes like it does on most other pages if you make a change.)

Posted: 2007-05-18 10:41
by associates
^Doom^

Thank you, it works now. That's the problem that caused me a few days of headache :D

It's working now. However, i still haven't received anything in my C:\assp\spam folder yet. I tried to send something from my yahoo and gmail to my email account at work. I did receive them but strangely they donot appear in the spam folder. I looked for them everywhere but couldn't find them. That's all right. I can post that question on the ASSP forum.

Thank you for your help. Cheers

Posted: 2007-05-18 10:51
by associates
^Doom^

I got problem with sending out email from my squirrelmail. The message said "Server replied: 530 Relaying not allowed".

I got no problem with receiving.

Any ideas as to what causes it?

Thank you in advance

Posted: 2007-05-18 11:16
by ^DooM^
You need to configure ASSP to allow outgoing email from your domain.

I haven't used ASSP in quite some time but i am pretty sure the answer is in their doc's and quite possibly on this forum too as I know a lot of questions about ASSP have been answered here.

Posted: 2007-06-07 11:27
by xiaomao
Any idea why I can't do the http://127.0.0.1:55555 ?
My browser, IE, said "Cannot find server"
"The page cannot be displayed...."

Posted: 2007-06-07 11:30
by iprat
Is ASSP service running ? have a look at services.msc.

If not running and you can't start it have a look at assp log.

Posted: 2007-06-07 17:39
by xiaomao
Thank you for the fast reply.

Yes the ASSP service is running.
Is there any other posibility?

Posted: 2007-06-07 17:46
by iprat
iprat wrote:If not running and you can't start it have a look at assp log.
The problem usually can be seen there ;) I mean a text file in ASSP's directory.

Posted: 2007-06-11 09:54
by xiaomao
My bad again... T.T
I should read the docs more carefully.
Sorry sorry... =P

It works already. Thanks. :D

Re: HOWTO: Use ASSP with hMailServer

Posted: 2008-12-19 13:58
by kali
Hi,

Code: Select all

C:\ASSP>assp.pl

Code: Select all

Can't locate Net/DNS/RR.pm in @INC (@INC contains: C:/Perl/site/lib C:/Perl/lib .) at C:\ASSP\assp.pl line 1648.
BEGIN failed--compilation aborted at C:\ASSP\assp.pl line 1648.
Help me!

Thx

Re: HOWTO: Use ASSP with hMailServer

Posted: 2008-12-19 14:15
by ^DooM^

Re: HOWTO: Use ASSP with hMailServer

Posted: 2011-03-15 09:45
by paxvor
i follow the example as is
only problem is all incoming mail gets to the okmail folder not spam folder

any ideas ?

..

Re: HOWTO: Use ASSP with hMailServer

Posted: 2011-03-15 20:15
by katip
paxvor wrote:i follow the example as is
only problem is all incoming mail gets to the okmail folder not spam folder

any ideas ?

..
no idea. subscribing to ASSP mailing list may be a good idea though.
BTW, there are dozens of factors. i suggest to start checking "Collecting" section first.

Re: HOWTO: Use ASSP with hMailServer

Posted: 2011-03-16 04:57
by paxvor
just subscribe to assp forum ..
just check collection setting , all seems normal as default