Webmail

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
Steve Hale
Normal user
Normal user
Posts: 86
Joined: 2010-02-20 14:38

Webmail

Post by Steve Hale » 2010-02-23 00:23

I am using Squirrelmail with hMailserver.

When composing an email and sending it I get the error message:-

error 530 SMTP authentication is required

Where do I set this in either Squirrelmail or hMailserver please?

Cheers

Steve B

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21265
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Webmail

Post by mattg » 2010-02-23 01:37

in your squirrelmail config

C:\inetpub\wwwroot\squirrelmail\config\config.php

Code: Select all

$smtp_auth_mech = 'login';
(C:\inetpub\wwwroot is IIS, different for apache etc)
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

bescher
Normal user
Normal user
Posts: 123
Joined: 2008-05-26 01:56
Location: Milwaukee Wi
Contact:

Re: Webmail

Post by bescher » 2010-02-23 10:27

If I recall you have the option to tell Squirrell to make the user use a password to login. Just as Hmail requires you to.

Steve Hale
Normal user
Normal user
Posts: 86
Joined: 2010-02-20 14:38

Re: Webmail

Post by Steve Hale » 2010-02-23 18:02

Thanks Moderator.
Works.

Cheers

Steve

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21265
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Webmail

Post by mattg » 2010-02-24 01:35

No worries Steve. Glad you got it working...

Matt
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

Post Reply