Problem with authentication?

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Problem with authentication?

Post by black zero » 2008-11-11 08:14

I am sending to gmail and yahoo as well as many other domains just fine. But this one domain (masked as XXXXXX.XX.XX) keeps rejecting my message. The error message is as follows:

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Sent: Tue, 11 Nov 2008 12:22:42 +0700
Subject: RE: XXXXXXX

The following recipient(s) could not be reached:

abc@XXXXXX.XX.XX
Error Type: SMTP
Remote server (XXX.148.6.XX) issued an error.
hMailServer sent: RCPT TO:<abc@XXXXXX.XX.XX>
Remote server replied: 550 Authentication turned on in your email client.

hMailServer

Any clue how to fix this on my side?

And oh, I am relaying email through my ISP's SMTP server, but have never had a problem like this with big email providers (gmail yahoo etc). I've checked spamhaus and didn't find my IP listed there, FYI.

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21186
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Problem with authentication?

Post by mattg » 2008-11-11 09:25

That's a bad error message - doesn't really give much away does it?

Try contacting the recipients Mail server techs, and see if they can tell you more...
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Re: Problem with authentication?

Post by black zero » 2008-11-12 01:38

Will do.

Just want to confirm something,

Did this problem come from my side? I sincerely think no, it didn't come from my side....

Overall, thanks for your kind response.

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21186
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Problem with authentication?

Post by mattg » 2008-11-12 02:03

I don't think it came from your side.

The logs will tell you exactly where the message came from. if you had logging enabled.
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

Post Reply