Upgrade problem.

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Upgrade problem.

Post by black zero » 2008-10-14 14:50

I want to upgrade my stable version of hmail to latest beta. I tried to install it on test machine first, and installation of beta version ran perfectly. I tried to use it to send and receive emails and it did it job correctly as expected.

However, when I tried to restore backup from my stable hmail (using built in export function) to my test machine, it (beta hmail) couldn't download or transfer anything from backup file.

...basically I am asking common question here, what should I do to successfully migrate accounts from my stable to beta version? I could enter it manually, one by one accounts but it would take too much time and.... possible the most boring job ever....

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21199
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Upgrade problem.

Post by mattg » 2008-10-14 15:00

restore will only work to same version.

Do a backup, then update your live install. If it doesn't work then you can reinstall the old version and restore your backup.

Do this on your backup machine first though.
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Re: Upgrade problem.

Post by black zero » 2008-10-14 15:03

Uh wait, here's what I will do:

Install on test machine, stable version.
Restore backup from my stable to my test machine.
Upgrade my test machine, from stable to beta.

Correct?

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21199
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Upgrade problem.

Post by mattg » 2008-10-14 15:06

yep
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Re: Upgrade problem.

Post by black zero » 2008-10-14 15:08

Thanks for your FASSSSTTTT reply. Will send you cookie after I successfully migrate my version. Will send you bomb if I fail. :D

black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Re: Upgrade problem.

Post by black zero » 2008-10-14 15:13

lolwut? Hmail crashed with 'object variable is not set' error message when I tried to restore my backup, from stable to stable.... That was on my test machine, though. -.-

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21199
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Upgrade problem.

Post by mattg » 2008-10-14 15:22

Did you reinstall again after your failed restore before?
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

black zero
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2008-08-01 15:26

Re: Upgrade problem.

Post by black zero » 2008-10-18 06:00

Wow, I need to uninstall hmail before doing anything cross version. Problem solved, then. Thanks for helping.

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 21199
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: Upgrade problem.

Post by mattg » 2008-10-20 01:29

No worries
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

Post Reply