hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Use this forum if you want to discuss a problem or ask a question related to a hMailServer beta release.
Post Reply
dj02
Normal user
Normal user
Posts: 54
Joined: 2006-11-29 19:44
Location: Helsinki - Finland
Contact:

hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Post by dj02 » 2009-03-20 11:21

Hi,

I've found possible bug from hMailServer 5.1, build 336 (Alpha)?

When i go to Trash -folder (when it's empty) with Squirrelmail everything works but when Trash is not empty and i try to go to Trash -folder, i get following:

"TCPIP" 5632 "2009-03-20 10:38:02.220" "TCPConnection - Posting AcceptEx on 0:111"
"DEBUG" 5632 "2009-03-20 10:38:02.220" "Created TCPConnection"
"DEBUG" 5632 "2009-03-20 10:38:02.220" "Creating session 563"
"IMAPD" 5632 563 "2009-03-20 10:38:02.220" "127.0.0.1" "SENT: * OK mail.*.fi"
"IMAPD" 8024 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A001 LOGIN "*.*@*.com" ***"
"IMAPD" 8024 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: A001 OK LOGIN completed"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A002 SELECT "Trash""
"DEBUG" 184 "2009-03-20 10:38:02.235" "Reading message from database"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: * 1 EXISTS[nl]* 1 RECENT[nl]* FLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)[nl]* OK [UIDVALIDITY 332][nl]* OK [PERMANENTFLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)][nl]A002 OK [READ-WRITE] SELECT completed"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A003 EXPUNGE"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: "
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: A003 OK EXPUNGE Completed"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: a001 CAPABILITY"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: * CAPABILITY IMAP4 IMAP4rev1 CHILDREN IDLE QUOTA SORT NAMESPACE ACL RIGHTS=texk[nl]a001 OK CAPABILITY completed"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: a001 GETQUOTAROOT "INBOX""
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: * QUOTAROOT "INBOX" ""[nl]* QUOTA "" (STORAGE 7853 307200)[nl]a001 OK GETQUOTAROOT completed"
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A004 EXAMINE "Trash""
"IMAPD" 184 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: * 1 EXISTS[nl]* 1 RECENT[nl]* FLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)[nl]* OK [UIDVALIDITY 332][nl]* OK [PERMANENTFLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)][nl]A004 OK [READ-ONLY] EXAMINE completed"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A005 SELECT "Trash""
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: * 1 EXISTS[nl]* 1 RECENT[nl]* FLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)[nl]* OK [UIDVALIDITY 332][nl]* OK [PERMANENTFLAGS (\Deleted \Seen \Draft \Answered \Flagged)][nl]A005 OK [READ-WRITE] SELECT completed"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A006 EXPUNGE"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: "
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: A006 OK EXPUNGE Completed"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A007 EXPUNGE"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: "
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: A007 OK EXPUNGE Completed"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "RECEIVED: A008 UID THREAD REFERENCES ISO-8859-1 ALL"
"IMAPD" 8112 563 "2009-03-20 10:38:02.235" "127.0.0.1" "SENT: A008 BAD Bad command."

"DEBUG" 184 "2009-03-20 10:38:02.251" "Deleted TCPConnection"
"DEBUG" 184 "2009-03-20 10:38:02.251" "Ending session 563"

Every other folders in Squirrelmail works okey.
Tried Squirrelmail imap servertype's: hmailserver and other, didn't help. Also tried configuring delimeter, didn't help. Roundcube works okey.
By,

Mika (Finland)
_________________
hMailServer 5.3.3 B1879, External MySQL 5.1.54 | SpamAssassin 3 |
Win 7 SP0 x64 | Apache 2.2.17 | F-Secure IS 10 | PHP/PECL 5.3.5 | RoundCube 0.5

bigcrawdaddy
Normal user
Normal user
Posts: 53
Joined: 2008-02-19 14:41

Re: hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Post by bigcrawdaddy » 2009-03-20 15:11

I have not seen this issue at all

User avatar
martin
Developer
Developer
Posts: 6834
Joined: 2003-11-21 01:09
Location: Sweden
Contact:

Re: hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Post by martin » 2009-03-20 18:53

Looks to me like you've enabled threading in the SquirrelMail config file. Which hMailServer doesn't support (and never has).

dj02
Normal user
Normal user
Posts: 54
Joined: 2006-11-29 19:44
Location: Helsinki - Finland
Contact:

Re: hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Post by dj02 » 2009-03-20 19:09

Sorry, my mistake. Was updating few days ago Squirrelmail configs, now:

$allow_thread_sort = false; (was enabled, now problem fixed)
$allow_server_sort = true;
$allow_charset_search = true;
$uid_support = true;


This config valid with hMailServer?
By,

Mika (Finland)
_________________
hMailServer 5.3.3 B1879, External MySQL 5.1.54 | SpamAssassin 3 |
Win 7 SP0 x64 | Apache 2.2.17 | F-Secure IS 10 | PHP/PECL 5.3.5 | RoundCube 0.5

User avatar
martin
Developer
Developer
Posts: 6834
Joined: 2003-11-21 01:09
Location: Sweden
Contact:

Re: hMailServer 5.1, build 336 (Alpha) bug?

Post by martin » 2009-03-20 19:19

Maybe. I don't know details about SquirrelMail config. Test it. :)

Typically an email client should not try to use things not supported by the server, but for some reason SquirrelMail doesn't work that way.

Post Reply