Search found 680 matches

by GlenC
2006-01-17 15:26
Forum: General discussions
Topic: Sending mail not working
Replies: 17
Views: 5044

I noticed your gateway is missing... should be your router IP, perhaps 10.0.0.1?
by GlenC
2006-01-17 15:25
Forum: General discussions
Topic: Sending mail not working
Replies: 17
Views: 5044

yes, that should do it.
by GlenC
2006-01-17 15:07
Forum: General discussions
Topic: Sending mail not working
Replies: 17
Views: 5044

ah.... use two of these IPs then 194.109.6.66, 194.109.9.99 en 194.109.104.104. One for preferred and one for alternate.

Change these in your Local Area Connection's TCP/IP properties.
by GlenC
2006-01-17 13:57
Forum: General discussions
Topic: Sending mail not working
Replies: 17
Views: 5044

Where did you find that information from?
by GlenC
2006-01-17 13:49
Forum: General discussions
Topic: Sending mail not working
Replies: 17
Views: 5044

You should probably contact your ISP and ask what their DNS servers are.
Alternately you can install a DNS caching server like Treewalk and run your own.
by GlenC
2006-01-16 16:03
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

Are you using spamd? And if so, is it running? That is the common mistake. Also, is perl in your path?

If those don't fix it, post the relavent portion of your script.
by GlenC
2006-01-16 00:43
Forum: General discussions
Topic: Email storage
Replies: 11
Views: 3981

It's the client that makes the choice. hMail just follows orders. The messages will remain on the server until told to do otherwise.
by GlenC
2006-01-16 00:37
Forum: Scripting
Topic: Roundcube and folder management
Replies: 28
Views: 22264

Kinda off topic here but the most recent CVS (as in yesterday, not snapshot) works pretty darn good. It's still alpha of course but now there is rudimentary LDAP support which I was happy to see. (btw, be sure to read the upgrade notes if you are upgrading, there have been some database changes and ...
by GlenC
2006-01-15 23:27
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

My initial tests show it's working perfectly. I'll stress it out a little more tomorrow but I don't anticiapate any problems. Excellent work!

Is the limit for the filename 256 chars now?
by GlenC
2006-01-15 14:30
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

ok, Thanks Martin... I'll be out for a few hours today so if you need testing I'll have to do it later tonight. (9:30am here now).
by GlenC
2006-01-15 13:58
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

That's what appears to be happening.
by GlenC
2006-01-15 13:43
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

Yeah, I keep that "interaction" setting enabled when I'm debugging, it helps me out a lot since I'm prone to typing errors :) I will send you an email with 4 attachments (emails) that illustrate the four. One is an actual spam (Invitación) the other 3 with a subject line of 50, 52 and 60 chars. What...
by GlenC
2006-01-14 19:02
Forum: General discussions
Topic: Large attachments kills performance
Replies: 5
Views: 1873

This only looks like 15 seconds to me?
by GlenC
2006-01-14 18:06
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

I did a little more testing. Apparently it all boils down to having a valid filename. In addition to the illegal characters which apparently trip it up, subject lines which are too long will trip it up also. Remembering that the filename appears to be created from the subject line, which can contain...
by GlenC
2006-01-14 14:33
Forum: General discussions
Topic: Logging?
Replies: 5
Views: 2392

Have to ask since you didn't specifically mention it, but what logging options do you have enabled?
by GlenC
2006-01-13 15:57
Forum: General discussions
Topic: Mirrored email spam checked twice
Replies: 5
Views: 2423

You can look for the X-Spam-Level header and "contains" the number of *** representing what your limit would be. Ideally though, this would be better if it could be accomplished in global rules. Unfortunately they occur before the OnDeliverMessage event. there is a feature request here if you'd like...
by GlenC
2006-01-13 01:07
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

ok, let me know if you need the script or the message. Thanks!
by GlenC
2006-01-13 00:45
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

Strangley enough, it appears to skip right over the For loop. I thought it was aborting but there is no error in the log, the script seems to pick up after the For loop where I have a final "Result.Value=1" statement, and that gets logged, that the message was deleted. I can tell the For loop is ski...
by GlenC
2006-01-12 23:26
Forum: Scripting
Topic: Problem with obAttachment name
Replies: 14
Views: 8034

Problem with obAttachment name

I'm using this in a script, For s = 0 to oMessage.Attachments.Count -1 Set obAttachment = oMessage.Attachments(s) mailfile = obAttachment.FileName However, it appears to choke on certain attachments. The attachments are messages and usally take on the name from the subject of the message (I believe)...
by GlenC
2006-01-12 16:08
Forum: General discussions
Topic: Mirrored email spam checked twice
Replies: 5
Views: 2423

Ahh.. I wrongly assumed it was the exact same message scanned twice... my bad!
by GlenC
2006-01-12 15:56
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

Have you any ideas? I don't think you are going to find it all in one package. The thing about SA is that it is geeky... meaning you can do quite a few things with it but it takes some scrounging around and some work to get things working exactly like you want it. Personally I like that about it......
by GlenC
2006-01-12 15:30
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

I am running spamd, spamc and sa-learn in Cygwin. Am I going to run into any issues following this: http://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?p=9101#9101 process to get user-level configuration? You will need to parse the recipients list to get the users and run spamc for each recipient. I exp...
by GlenC
2006-01-12 15:14
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

II want to also set up a webmail app, any app, that will tie in to SpamAssassin as much as possible. Then allowing users to change SA config prefs all within the same webmail app would also be a plus. Anyone know how it is done? You can take a look here, there are some SM plugins and other options ...
by GlenC
2006-01-12 03:24
Forum: General discussions
Topic: Mirrored email spam checked twice
Replies: 5
Views: 2423

You can put a check in eventhandlers to look for a spamassassin header, or a custom header you insert, and "end sub" if it is found. (provided you are running spamassassin from eventhandlers)
by GlenC
2006-01-12 00:42
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

Yes, it was off. I must have missed it when I was transposing my php.ini files from old to new. I didn't have that problem before so I either missed it or it wasn't an option in my other version.
by GlenC
2006-01-11 23:44
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

Sorted... it was this: short_open_tag = On You may or may not want to make changes to the code... here is the note they had for that option: ; Allow the <? tag. Otherwise, only <?php and <script> tags are recognized. ; NOTE: Using short tags should be avoided when developing applications or ; librar...
by GlenC
2006-01-11 22:37
Forum: Development & alpha discussions
Topic: Problem: Thunderbird searching in IMAP folders
Replies: 8
Views: 4663

My mistake, you are correct, it is only HTML messages... I didn't look closely enough and for some reason "Autodetect" looked like "Plain and Rich" to me... I know, I'm going BLIND!
by GlenC
2006-01-11 22:23
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

I turned on error_reporting = E_All & E_STRICT and it generates nothing. I might try a PHP downgrade and see what happens later on.
by GlenC
2006-01-11 22:07
Forum: Development & alpha discussions
Topic: Problem: Thunderbird searching in IMAP folders
Replies: 8
Views: 4663

I tried it both ways, HTML only and with both.
I can send you the messages if you like.
by GlenC
2006-01-11 21:57
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

Yes, it appears to be the same as index.php. Kinda strange, all my other php stuff seems ok.
by GlenC
2006-01-11 21:44
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

I don't use it often, so I'm not sure when it stopped working. But this is what I get when I load the page: PHPWebAdmin for hMailServer Version;?> Followed by a box with only this in the top left corner: "; ?> I think I have upgraded to PHP 5.1.1 since I last used it so that may be the problem. I'm ...
by GlenC
2006-01-11 21:29
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

Darn... that means I probably have some other reason why it quit working :?

Back to Tshooting...
by GlenC
2006-01-11 21:24
Forum: Development & alpha discussions
Topic: Problem: Thunderbird searching in IMAP folders
Replies: 8
Views: 4663

I can duplicate this with 1.5RC2 With TBird HTML: "IMAPD" 264 "2006-01-11 16:20:55.253" "127.0.0.1" "RECEIVED: 16 uid SEARCH UNDELETED BODY "bix"" "IMAPD" 264 "2006-01-11 16:20:55.314" "127.0.0.1" "SENT: * SEARCH[nl]" "IMAPD" 264 "2006-01-11 16:20:55.324" "127.0.0.1" "SENT: 16 OK UID completed[nl]" ...
by GlenC
2006-01-11 16:35
Forum: Development & alpha discussions
Topic: PHPWebAdmin missing file
Replies: 13
Views: 6802

PHPWebAdmin missing file

I appear to be missing /include/common.js from my PHPWebAdmin directory. Not sure when it went missing.
by GlenC
2006-01-11 14:35
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

That is really good news! I had no idea that Windows saw a difference between a lower and upper case C in the path statement. (I have mixed upper and lower in my environment.) :roll: By user-level training, do you mean a way for users to submit mis-identified spam and ham for training? One easy way ...
by GlenC
2006-01-10 15:51
Forum: Development & alpha discussions
Topic: Bug with forwarding rules...
Replies: 17
Views: 11011

Well... besides the fact that I spammed myself (damn mail loops) :D It worked ok for me.
by GlenC
2006-01-10 15:29
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

ok... just to make sure we are both on the same page... here is where I think you are, correct me if I am wrong. 1. You have a user "SpamD" in the "Administrators Group" 2. Your registry entry for starting spamd ("AppArgs" located on my machine at HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\SpamD\Parameters)...
by GlenC
2006-01-09 00:46
Forum: Off-topic discussions
Topic: Large IMAP folders and Thunderbird (1.5RC2)
Replies: 0
Views: 2187

Large IMAP folders and Thunderbird (1.5RC2)

I've got one folder that I use to archive some messages from a list I subscribe to which contains about 2500 messages. I'm using Thunderbird as my client and when I access this particular folder it takes between 10 and 20 seconds for the access to complete, EVERY single time. Using Outlook I don't s...
by GlenC
2006-01-08 13:31
Forum: General discussions
Topic: hm_deliverylog grows too much
Replies: 2
Views: 2325

by GlenC
2006-01-08 00:28
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

Try starting SpamD without the -u username option. If it works that way then you can modify uninstall and reinstall the service without it. I just tested and it doesn't appear that running spamd without the username has any strange effects. (although it definitely makes a difference with the other t...
by GlenC
2006-01-07 19:28
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

hmmm... well, this is uncharted territory for me here so I tried to duplicate what you would need to do. I created a user in windows "spamd". I then opened a cygwin prompt and did these two commands to update the passwd and group files: mkpasswd -l > /etc/passwd mkgroup -l > /etc/group I then logged...
by GlenC
2006-01-07 17:00
Forum: General discussions
Topic: HMail dumps password for SMTP Relayer (B186)
Replies: 2
Views: 3669

Just bumping this in case you missed it yesterday. Certainly not a critical item but unexpected behavior in my opinion.
by GlenC
2006-01-07 16:58
Forum: Off-topic discussions
Topic: Bug reporting system
Replies: 8
Views: 5668

Well, just please don't think about sourceforge. It works good if that is where your forums are but I'd hate to see things split between here and there. Plus their website is soooooooooo slow.
by GlenC
2006-01-07 00:00
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

You can install cygwin for all users. But it won't ask what user to run it under. I don't know for sure it is a problem, but if you read the thread you will see that it appears that one person might have an issue trying to run it that way. To be safe, I would just avoid that and install it under a d...
by GlenC
2006-01-06 23:33
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

Yes you can, and actually it will be better because with cygwin you get the full functionality of spamd. The cygwin install is a little more tedious, but once it is working, it works well (for me at least) Here is the link to the How-To http://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?t=3144 It appear...
by GlenC
2006-01-06 23:06
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

crap... I feel like I have wasted your time. You just made me remember that SpamD will NOT run with activestate perl without some pretty heavy modification. And you need to use a specially built version of SpamC too. I am REALLY sorry! If you want to try anyway... here is the link for the mods that ...
by GlenC
2006-01-06 22:36
Forum: Off-topic discussions
Topic: Repeated questions...
Replies: 23
Views: 13008

Well then you just "push" them a URL and lock em out like you did me :roll:
by GlenC
2006-01-06 22:26
Forum: Off-topic discussions
Topic: Repeated questions...
Replies: 23
Views: 13008

Other than that, the session seemed really fast and responsive... kinda nice.
by GlenC
2006-01-06 22:24
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

I scanned through the tutorial and didn't see it. You should be able to test it by just running spamd in a dos box for now. ( spamd -D -u username ) When you know what command line options work best for you then you can probably install it as a service with Srvany. It's been a while since I ran with...
by GlenC
2006-01-06 22:06
Forum: Off-topic discussions
Topic: Repeated questions...
Replies: 23
Views: 13008

That was strange... I finally got a popup warning from FF and when I allowed your site, it kinda locked up my session for about 1 minute... then it finally opened a tab for the microsoft website you pushed me.
by GlenC
2006-01-06 19:17
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Install SpamAssassin 3.1 using Cygwin (updated)
Replies: 72
Views: 127814

This is going to be a little guesswork on my part because I'm not a cygwin "expert". But I believe you first have to create the user in Windows. I think an ordinary user would work but it may need to be a Power User. After that, you probably need to reboot. I would then try starting spamd (from a cy...
by GlenC
2006-01-06 18:58
Forum: Off-topic discussions
Topic: Repeated questions...
Replies: 23
Views: 13008

That is SO much better, good suggestion srand!
by GlenC
2006-01-06 18:02
Forum: General discussions
Topic: After installed, the e-mails not appear
Replies: 40
Views: 17163

What versions are your old and new installations? Are they the same?
by GlenC
2006-01-06 17:48
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

Are you not getting any markup in the headers of the emails you sent yourself? Like X-Spam-Level?

Is SpamD running? If it is you should see about 5 instances of perl.exe running in your task manager.
by GlenC
2006-01-06 16:39
Forum: General discussions
Topic: HOWTO: Using SpamAssassin with hMailServer V4
Replies: 266
Views: 471052

I think plenty of people have SA working with Activestate Perl. Can you post the relavant portions of your eventhandlers.vbs? Maybe something will be easier to pinpoint then.
by GlenC
2006-01-06 16:06
Forum: Off-topic discussions
Topic: Repeated questions...
Replies: 23
Views: 13008

Main problem with main search box is that it searches for any word and displays individual posts as results, which is pretty poor really. The advanced search works much better. Maybe it would be better to get rid of the the little search block on each page (since it is useless anyway) and make the ...
by GlenC
2006-01-06 16:00
Forum: General discussions
Topic: After installed, the e-mails not appear
Replies: 40
Views: 17163

I make a new intallation of Hmailserver. I transfered the folder "Data" and "MySQL" from the old installation for the new installation. When I starded the service "HmailserverMySQL", it's give me an error message. I reinstall the Hmailserver again, and the installation stopped when it creating the ...
by GlenC
2006-01-06 15:04
Forum: Archived feature requests
Topic: Support for IMAP IDLE
Replies: 22
Views: 16458

Wow, it seems like the votes on this feature have jumped a LOT. Is it possible someone is padding the votes somehow? I could be wrong but I think the number of yes votes has doubled in this week.
by GlenC
2006-01-06 14:55
Forum: General discussions
Topic: HMail dumps password for SMTP Relayer (B186)
Replies: 2
Views: 3669

HMail dumps password for SMTP Relayer (B186)

I just discovered that by making a change to the hostname and then tabbing to the next field, hMail will lose the password assigned to the authentication block for the SMTP Relayer. It only seems to happen if I tab out of the hostname field and then save the setting.