Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-08 20:10 
New user
New user

Joined: 2012-02-08 18:53
Posts: 2
Location: Dallas US
Hi,

I am reading emails from hMailServer version 5.3.1 B174 on IMAP protocol using Java mail API. And I found that EML files (attached emails) comes without initial headers related to that EML. Though I tested same application against GMAIL, Lotus Notes and Exchange server it works fine. So I suggest that this problem should be fixed. If there is anything configurable on the server which can fix this issue please help me out. Thanks a lot


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-09 01:43 
Site Admin
User avatar

Joined: 2005-07-29 16:18
Posts: 13792
Location: UK
First off, why are you using such an old version of hmail.

Second, what do you mean doesn't have initial headers? When I look at an email in my mail client all the relevant headers are present.

_________________
If at first you don't succeed, bomb disposal probably isn't for you! ヅ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-09 06:29 
Developer

Joined: 2010-04-24 23:16
Posts: 5876
Location: Michigan, USA
And third how is this a feature request? lol

_________________
hMailServer build LIVE on my servers: 5.4-B2014011501
Latest test builds: http://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=21420
Urgent? Bored? JOIN US ON IRC!
DOGE ME: DSqtEcqP3Qv6Tj2XrGNpDmEUkSBcpBsuWk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-10 06:25 
New user
New user

Joined: 2012-02-08 18:53
Posts: 2
Location: Dallas US
Code:
Received: from CATOMCGMAPUWAE.corp.somecompany.com ([206.245.20.139]) by
catomcgmapuw04.corp.somecompany.com ([206.245.20.135]) with mapi; Thu, 9 Feb
2012 22:39:40 -0500
From: "Syed, Javed A" <javed.a.syed@somecompany.com>
To: "bpo1.cce@capcci.com" <bpo1.cce@somecompany.com>
CC: "Syed, Javed A" <javed.a.syed@somecompany.com>
Date: Thu, 9 Feb 2012 22:39:34 -0500
Subject: Test message 1
Thread-Topic: Test message 1
Thread-Index: AcznpZrz48rsBmGqSNmjwa1gtfl7XA==
Message-ID:  <AE7C406F923371478E4A218DFFD7357CB156599F46@CATOMCGMAPUWAE.corp.somecompany.com>
Accept-Language: en-US
Content-Language: en-US
X-MS-Exchange-Organization-AuthAs: Internal
X-MS-Exchange-Organization-AuthMechanism: 04
X-MS-Exchange-Organization-AuthSource: catomcgmapuw04.corp.somecompany.com
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator:
acceptlanguage: en-US
x-cr-puzzleid: {D2CEC514-5783-4AEA-BC11-932AB37F3FDA}
x-cr-hashedpuzzle: AHjJ AjRw BGnq Dj2R Dx5i Eybc FgYa FoWn FvrL GlLo G9iV
Hik1 HlE0 IDTP ItNi
I/Tn;1;YgBwAG8AMQAuAGMAYwBlAEAAYwBhAHAAYwBjAGkALgBjAG8AbQA=;Sosha1_v1;7;{D2CEC514-5783-4AEA-BC11-932AB37F3FDA};agBhAHYAZQBkAC4AYQAuAHMAeQBlAGQAQABjAGEAcABnAGUAbQBpAG4AaQAuAGMAbwBtAA==;Fri,
10 Feb 2012 03:39:34 GMT;VABlAHMAdAAgAG0AZQBzAHMAYQBnAGUAIAAxAA==
Content-Type: multipart/alternative;
   boundary="_000_AE7C406F923371478E4A218DFFD7357CB156599F46CATOMCGMAPUWA_"
MIME-Version: 1.0


These are the headers in the beginning of an EML attachment file when read from GMAIL or Lotus Notes, but these headers are missing when it is read from hMailServer version 5.3.1 B174. Due to that when this EML attachment file is opened in Outlook it does not show message correctly as these headers are missing there. If I copy & paste these missing headers in the starting of this EML file, it works fine.

Please tell me how can I send you the screen shots and some more detail to make you understand. Could you give me your email address. Thanks a lot for quick response.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-10 10:17 
Site Admin
User avatar

Joined: 2005-07-29 16:18
Posts: 13792
Location: UK
Before you do anything I suggest you upgrade as you are using an older version and your bug may have been fixed in a newer version.

_________________
If at first you don't succeed, bomb disposal probably isn't for you! ヅ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: EML attachment does not have initial headers
PostPosted: 2012-02-10 18:09 
Senior user
Senior user
User avatar

Joined: 2005-10-13 21:28
Posts: 2487
Location: Lithuania
sjansar wrote:
<snip>
These are the headers in the beginning of an EML attachment file when read from GMAIL or Lotus Notes, but these headers are missing when it is read from hMailServer version 5.3.1 B174. Due to that when this EML attachment file is opened in Outlook it does not show message correctly as these headers are missing there. If I copy & paste these missing headers in the starting of this EML file, it works fine.

Please tell me how can I send you the screen shots and some more detail to make you understand. Could you give me your email address. Thanks a lot for quick response.

How are you reading those headers? You are not email program. You are only user using some unnamed email program in some way. You can post screenshots on forum. Upload them to http://imageshack.us/ and post forum thumbnail codes or link here.

Headers are not the same. Some of them depend on email server


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest



Search for:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group