I'm not getting to send e-mail

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-29 18:05

I did all configurations abou hmailserver and I get to receive e-mails but I'm not getting to send email, what is my issue?

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-07-29 18:53

A few details about your configuration would be helpful. Logs too.

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-29 19:05

ok, I'm attachment and the log I'm put here:

Code: Select all

"APPLICATION"	3212	"2019-07-29 14:00:12.235"	"Stopping servers..."
"APPLICATION"	3212	"2019-07-29 14:00:12.235"	"Servers stopped."
"APPLICATION"	3212	"2019-07-29 14:00:12.938"	"Starting servers..."
"APPLICATION"	3212	"2019-07-29 14:00:12.938"	"Servers started."
"SMTPD"	7460	327	"2019-07-29 14:00:24.630"	"172.16.30.3"	"SENT: 220 Bem vindo ao servidor de e-mail"
"SMTPD"	6444	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: EHLO [172.16.30.3]"
"SMTPD"	6444	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"SENT: 250-172.16.30.3[nl]250-SIZE 20480000[nl]250-AUTH LOGIN[nl]250 HELP"
"SMTPD"	3300	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: AUTH LOGIN"
"SMTPD"	3300	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"SENT: 334 VXNlcm5hbWU6"
"SMTPD"	7460	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: Y29udGF0bw=="
"SMTPD"	7460	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"SENT: 334 UGFzc3dvcmQ6"
"SMTPD"	6444	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: ***"
"SMTPD"	6444	327	"2019-07-29 14:00:24.662"	"172.16.30.3"	"SENT: 235 authenticated."
"SMTPD"	3300	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: MAIL FROM:<contato@verostore.com.br> SIZE=439"
"SMTPD"	3300	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"SENT: 250 OK"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: RCPT TO:<contato.diogo.soares@gmail.com>"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"SENT: 250 OK"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: DATA"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.677"	"172.16.30.3"	"SENT: 354 OK, send."
"SMTPD"	9924	327	"2019-07-29 14:00:24.693"	"172.16.30.3"	"SENT: 250 Queued (0.000 seconds)"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.693"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: QUIT"
"SMTPD"	5400	327	"2019-07-29 14:00:24.693"	"172.16.30.3"	"SENT: 221 goodbye"
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Delivering message from contato@verostore.com.br to contato.diogo.soares@gmail.com. File: C:\Program Files (x86)\hMailServer\Data\{6B80C248-18A8-41AE-821C-CE9EBFBD646D}.eml"
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Relaying to host mail.verostore.com.br."
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Message could not be delivered. Scheduling it for later delivery in 60 minutes."
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Message delivery thread completed."
"IMAPD"	7460	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"SENT: * OK IMAPrev1"
"IMAPD"	6444	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: 1 capability"
"IMAPD"	6444	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"SENT: * CAPABILITY IMAP4 IMAP4rev1 CHILDREN IDLE QUOTA SORT ACL NAMESPACE RIGHTS=texk[nl]1 OK CAPABILITY completed"
"IMAPD"	7460	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: 3 login "contato" ***"
"IMAPD"	7460	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"SENT: 3 OK LOGIN completed"
"IMAPD"	3300	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"RECEIVED: 4 append "Sent" (\Seen) {439}"
"IMAPD"	3300	326	"2019-07-29 14:00:24.708"	"172.16.30.3"	"SENT: + Ready for literal data"
"IMAPD"	7460	326	"2019-07-29 14:00:24.724"	"172.16.30.3"	"SENT: 4 OK APPEND completed"
Attachments
protocols.PNG
protocols.PNG (4.14 KiB) Viewed 955 times
diagnistics.PNG

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-29 19:06

other prints
Attachments
tcp_ip.PNG
tcp_ip.PNG (3.48 KiB) Viewed 955 times
auto-ban.PNG
SMTP.PNG
SMTP.PNG (10.92 KiB) Viewed 955 times

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-07-29 20:16

OK, now we're getting somewhere. First of all, run this and post the results: https://www.hmailserver.com/forum/viewt ... 20&t=30914

However, it appears to have failed at your transmission to your relay.

Code: Select all

"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Delivering message from contato@verostore.com.br to contato.diogo.soares@gmail.com. File: C:\Program Files (x86)\hMailServer\Data\{6B80C248-18A8-41AE-821C-CE9EBFBD646D}.eml"
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Relaying to host mail.verostore.com.br."
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Message could not be delivered. Scheduling it for later delivery in 60 minutes."
"APPLICATION"	7604	"2019-07-29 14:00:24.693"	"SMTPDeliverer - Message 58: Message delivery thread completed."
And it looks like you're relaying to yourself.

Image

Do you have another mail server running on 172.16.30.3? I don't think so or you would not have said you were able to receive mail. Therefore, you simply need to delete the relay, or relay to an outside service. Is port 25 outgoing open for you?

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-29 20:24

Yes I can receive emails and I also have the port 25 open external.
I'll run the diagnostics

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-29 21:55

I runned the diagnostics

Code: Select all

[code]2019-07-29   Hmailserver: 5.6.7-B2425

DOMAINS

   "Domain1.com" - fixxxxxxx.com.br               Enabled: True

SIGNATURE         LIMITS                       DKIM               ADVANCED
  Enabled: False   Max size:                0   Enabled: False   
                   Max message size:        0                      Plus addressing: False
                   Max size of accounts:    0                    
                                                                   Greylisting:     False

   "Domain2.com" - vexxxxxxx.com.br               Enabled: True

SIGNATURE         LIMITS                       DKIM               ADVANCED
  Enabled: False   Max size:                0   Enabled: False   
                   Max message size:        0                      Plus addressing: False
                   Max size of accounts:    0                    
                                                                   Greylisting:     False
-----------------------------------------------------------------------------------------------

IP RANGES

IP: 127.0.0.1 - 127.0.0.1     Priority: 15     Name: My computer

  Allow connections                         Other
     SMTP:   True                              Antispam :   True !! 'Spam tests' not enabled !!
     POP3:   True                              Antivirus:   True !! ANTIVIRUS NOT CONFIGURED !!
     IMAP:   True                              SSL/TLS:    False

  Allow Deliveries from                     Require Authentication from
     Local To Local       -  True              Local To Local       - False
     Local To External    -  True              Local To External    - False
     External To Local    -  True              External To Local    - False
     External To External -  True              External To External - False


IP: 0.0.0.0 - 255.255.255.255     Priority: 10     Name: Internet

  Allow connections                         Other
     SMTP:   True                              Antispam :   True !! 'Spam tests' not enabled !!
     POP3:   True                              Antivirus:   True !! ANTIVIRUS NOT CONFIGURED !!
     IMAP:   True                              SSL/TLS:    False

  Allow Deliveries from                     Require Authentication from
     Local To Local       -  True              Local To Local       -  True
     Local To External    -  True              Local To External    -  True
     External To Local    -  True           !! External To Local    -  True !!
       !! EXTERNAL INBOUND ON SUB IP RANGES OR EXTERNAL DOWNLOADS ONLY !!  
     External To External -  True              External To External -  True


IP: 172.16.30.3 - 172.16.30.3     Priority: 10     Name: verostore

  Allow connections                         Other
     SMTP:   True                              Antispam :   True !! 'Spam tests' not enabled !!
     POP3:   True                              Antivirus:   True !! ANTIVIRUS NOT CONFIGURED !!
     IMAP:   True                              SSL/TLS:    False

  Allow Deliveries from                     Require Authentication from
     Local To Local       -  True              Local To Local       - False
     Local To External    -  True              Local To External    - False
     External To Local    -  True              External To Local    - False
     External To External -  True              External To External - False


   !!  Warning:  DEFAULT DOMAIN is SET  !! - "Domain2.com"
------------------------------------------------------
AUTOBANNED Local Addresses:
    No entries

-----------------------------------------------------------------------------------------------

AUTOBAN
  Autoban Enabled: False

No problems were found in the IP range configuration.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

INCOMING RELAYS
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

MIRRORING         Disabled
-----------------------------------------------------------------------------------------------

PROTOCOLS

SMTP
GENERAL             DELIVERY                  RFC COMPLIANCE            ADVANCED
No. Connections:  0  No Retries:  4 Mins: 60   Plain Text:        False  Bind: 
                     Host: EXTERNAL.TLD        Empty sender:       True  Batch recipients:   100
Max Msg Size: 20480  Relay:-                   Incorrect endings:  True  Use STARTTLS:      True
                      EXTERNAL.TLD             Disc. on invalid:  False  Delivered-To hdr: False
                    (Points to HOST file entry)
                     Port:  25                                           Loop limit:           5
                     Req Auth: False                                     Recipient hosts:     15
                     Con. Sec.: None
  Routes:
     No routes defined.

POP3
  No. Connections: 0

IMAP
 GENERAL                   PUBLIC FOLDERS                    ADVANCED
  No. Connections:   0      Public folder name: #Public       IMAP sort:  True
                                                              IMAP Quota: True
                                                              IMAP Idle:  True
                                                              IMAP ACL:   True
                                                              Delim: "."
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ANTISPAM

GENERAL                              SPAM TESTS              Score   SPAMASSASSIN
  Spam Mark:                  5       Use SPF:           False        Use Spamassassin:   False
  Add X-HmailServer-Spam:     True    Check HELO host:   False    
  Add X-HmailServer-Reason:   True    Check MX records:  False    
  Add X-HmailServer-Subject: False    Verify DKIM:       False    

  Spam delete threshold: 20         Maximum message size: 1024

DNSBL ENTRIES:
   No 'enabled' entries

SURBL ENTRIES:
   No 'enabled' entries

GREYLISTING:
  Greylisting:  False

WHITELISTING
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ANTIVIRUS:  No application configured.

  Block Attachments: False
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SSL CERTIFICATES
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SSL/TLS
             SSL 3.0 :  False
             TLS 1.0 :   True
             TLS 1.1 :   True
             TLS 1.2 :   True                Verify Remote SSL/TLS Certs:   True
SslCipherList  :

ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256     - ECDHE-ECDSA-AES128-GCM-SHA256   - ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384     
ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384   - DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256       - DHE-DSS-AES128-GCM-SHA256       
kEDH+AESGCM                     - ECDHE-RSA-AES128-SHA256         - ECDHE-ECDSA-AES128-SHA256       
ECDHE-RSA-AES128-SHA            - ECDHE-ECDSA-AES128-SHA          - ECDHE-RSA-AES256-SHA384         
ECDHE-ECDSA-AES256-SHA384       - ECDHE-RSA-AES256-SHA            - ECDHE-ECDSA-AES256-SHA          
DHE-RSA-AES128-SHA256           - DHE-RSA-AES128-SHA              - DHE-DSS-AES128-SHA256           
DHE-RSA-AES256-SHA256           - DHE-DSS-AES256-SHA              - DHE-RSA-AES256-SHA              
AES128-GCM-SHA256               - AES256-GCM-SHA384               - ECDHE-RSA-RC4-SHA               
ECDHE-ECDSA-RC4-SHA             - AES128                          - AES256                          
RC4-SHA                         - HIGH                            - !aNULL                          
!eNULL                          - !EXPORT                         - !DES                            
!3DES                           - !MD5                            - !PSK;                           
-----------------------------------------------------------------------------------------------

TCPIP PORTS                                         Connection Sec
               0.0.0.0         / 25    / SMTP   -   None                
               0.0.0.0         / 110   / POP3   -   None                
               0.0.0.0         / 143   / IMAP   -   None                
               0.0.0.0         / 587   / SMTP   -   None                
-----------------------------------------------------------------------------------------------

LOGGING      Logging Enabled: True

  Paths:-
    Current:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_2019-07-29.log
    Error:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\ERROR_hmailserver_2019-07-29.log
    Event:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_events.log - Not present
    Awstats:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_awstats.log
                        APPLICATION -    True
                        SMTP        -    True
                        POP3        -    True
                        IMAP        -    True
                        TCPIP       -      .
                        DEBUG       -      .
                        AWSTATS     -      .
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SYSTEM TESTS

Database type: MSSQL Compact

IPv6 support is available in operating system.

Backup directory C:\Backup_Emails is writable.

Relative message paths are stored in the database for all messages.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

HMAILSERVER.INI

[Directories]
Program folder:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\
Database folder: C:\Program Files (x86)\hMailServer\Database
Data folder:     C:\Program Files (x86)\hMailServer\Data
Log folder:      C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs
Temp folder:     C:\Program Files (x86)\hMailServer\Temp
Event folder:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Events

[Database]
Type=              MSSQLCE
Username=           
PasswordEncryption=1
Port=              0
Server=             
Internal=          1
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Generated by HMSSettingsDiagnostics v1.96, Hmailserver Forum.
[/code]

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-07-29 22:26

1) Delete the relay. We know from earlier that you're relaying to yourself.
2) Delete the IP range 172.16.30.3 - 172.16.30.3. This is your IP.
3) Change your hostname to a FQDN (in earlier post, log showed [172.16.30.3]). That will get you firewall banned on my server and I don't care what the RFC has to say about it - all HELO banners with an IP are spambots.
4) Disable External-to-external on all IP ranges unless you have a genuine need. That attracts spammers.
5) disable authentication on external-to-local on the internet IP range or you won't receive any mail from the outside world.
6) delete default domain in SMTP settings unless you have a genuine need.

That should get you going.

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-31 21:29

I made the corrections mentioned above, but still still getting the ip on Helo could someone tell me why?

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-07-31 22:10

Are you able to send and receive mail?

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-07-31 22:13

Nops, I'm just receive, but I need to send

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 20024
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by mattg » 2019-08-01 00:29

palinka wrote:
2019-07-29 20:16
OK, now we're getting somewhere. First of all, run this and post the results: https://www.hmailserver.com/forum/viewt ... 20&t=30914
Do this again, so that we can see what your current config looks like please
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-08-01 00:33

He's blacklisted on spamhaus.

Send an email, wait a minute then post the log here.

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-08-01 14:09

Yes, it is blacklist.
Look on picture.
Attachments
blacklist.PNG

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-08-01 14:23

This is my current diagnostics

Code: Select all

[code]2019-08-01   Hmailserver: 5.6.7-B2425

DOMAINS

   "Domain1.com" - fixxxxxxx.com.br               Enabled: True

SIGNATURE         LIMITS                       DKIM               ADVANCED
  Enabled: False   Max size:                0   Enabled: False   
                   Max message size:        0                      Plus addressing: False
                   Max size of accounts:    0                    
                                                                   Greylisting:     False

   "Domain2.com" - vexxxxxxx.com.br               Enabled: True

SIGNATURE         LIMITS                       DKIM               ADVANCED
  Enabled: False   Max size:                0   Enabled: False   
                   Max message size:        0                      Plus addressing: False
                   Max size of accounts:    0                    
                                                                   Greylisting:     False
-----------------------------------------------------------------------------------------------

IP RANGES

IP: 127.0.0.1 - 127.0.0.1     Priority: 15     Name: My computer

  Allow connections                         Other
     SMTP:   True                              Antispam :   True !! 'Spam tests' not enabled !!
     POP3:   True                              Antivirus:   True !! ANTIVIRUS NOT CONFIGURED !!
     IMAP:   True                              SSL/TLS:    False

  Allow Deliveries from                     Require Authentication from
     Local To Local       -  True              Local To Local       - False
     Local To External    -  True              Local To External    - False
     External To Local    -  True              External To Local    - False
     External To External - False           


IP: 0.0.0.0 - 255.255.255.255     Priority: 10     Name: Internet

  Allow connections                         Other
     SMTP:   True                              Antispam :   True !! 'Spam tests' not enabled !!
     POP3:   True                              Antivirus:   True !! ANTIVIRUS NOT CONFIGURED !!
     IMAP:   True                              SSL/TLS:    False

  Allow Deliveries from                     Require Authentication from
     Local To Local       -  True              Local To Local       - False
     Local To External    -  True              Local To External    - False
     External To Local    -  True              External To Local    - False
     External To External - False           


   !!  Warning:  DEFAULT DOMAIN is SET  !! - "Domain2.com"
------------------------------------------------------
AUTOBANNED Local Addresses:
    No entries

-----------------------------------------------------------------------------------------------

AUTOBAN
  Autoban Enabled: False

No problems were found in the IP range configuration.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

INCOMING RELAYS
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

MIRRORING         Disabled
-----------------------------------------------------------------------------------------------

PROTOCOLS

SMTP
GENERAL             DELIVERY                  RFC COMPLIANCE            ADVANCED
No. Connections:  0  No Retries:  4 Mins: 60   Plain Text:        False  Bind: 
                     Host: EXTERNAL.TLD        Empty sender:       True  Batch recipients:   100
Max Msg Size: 20480  Relay:-                   Incorrect endings:  True  Use STARTTLS:      True
                     (none entered)            Disc. on invalid:  False  Delivered-To hdr: False
                                                                         Loop limit:           5
                                                                         Recipient hosts:     15
  Routes:
     No routes defined.

POP3
  No. Connections: 0

IMAP
 GENERAL                   PUBLIC FOLDERS                    ADVANCED
  No. Connections:   0      Public folder name: #Public       IMAP sort:  True
                                                              IMAP Quota: True
                                                              IMAP Idle:  True
                                                              IMAP ACL:   True
                                                              Delim: "."
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ANTISPAM

GENERAL                              SPAM TESTS              Score   SPAMASSASSIN
  Spam Mark:                  5       Use SPF:           False        Use Spamassassin:   False
  Add X-HmailServer-Spam:     True    Check HELO host:   False    
  Add X-HmailServer-Reason:   True    Check MX records:  False    
  Add X-HmailServer-Subject: False    Verify DKIM:       False    

  Spam delete threshold: 20         Maximum message size: 1024

DNSBL ENTRIES:
   No 'enabled' entries

SURBL ENTRIES:
   No 'enabled' entries

GREYLISTING:
  Greylisting:  False

WHITELISTING
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ANTIVIRUS:  No application configured.

  Block Attachments: False
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SSL CERTIFICATES
   No entries
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SSL/TLS
             SSL 3.0 :  False
             TLS 1.0 :   True
             TLS 1.1 :   True
             TLS 1.2 :   True                Verify Remote SSL/TLS Certs:   True
SslCipherList  :

ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256     - ECDHE-ECDSA-AES128-GCM-SHA256   - ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384     
ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384   - DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256       - DHE-DSS-AES128-GCM-SHA256       
kEDH+AESGCM                     - ECDHE-RSA-AES128-SHA256         - ECDHE-ECDSA-AES128-SHA256       
ECDHE-RSA-AES128-SHA            - ECDHE-ECDSA-AES128-SHA          - ECDHE-RSA-AES256-SHA384         
ECDHE-ECDSA-AES256-SHA384       - ECDHE-RSA-AES256-SHA            - ECDHE-ECDSA-AES256-SHA          
DHE-RSA-AES128-SHA256           - DHE-RSA-AES128-SHA              - DHE-DSS-AES128-SHA256           
DHE-RSA-AES256-SHA256           - DHE-DSS-AES256-SHA              - DHE-RSA-AES256-SHA              
AES128-GCM-SHA256               - AES256-GCM-SHA384               - ECDHE-RSA-RC4-SHA               
ECDHE-ECDSA-RC4-SHA             - AES128                          - AES256                          
RC4-SHA                         - HIGH                            - !aNULL                          
!eNULL                          - !EXPORT                         - !DES                            
!3DES                           - !MD5                            - !PSK;                           
-----------------------------------------------------------------------------------------------

TCPIP PORTS                                         Connection Sec
               0.0.0.0         / 25    / SMTP   -   None                
               0.0.0.0         / 110   / POP3   -   None                
               0.0.0.0         / 143   / IMAP   -   None                
               0.0.0.0         / 587   / SMTP   -   None                
-----------------------------------------------------------------------------------------------

LOGGING      Logging Enabled: True

  Paths:-
    Current:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_2019-08-01.log
    Error:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\ERROR_hmailserver_2019-08-01.log
    Event:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_events.log - Not present
    Awstats:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs\hmailserver_awstats.log
                        APPLICATION -    True
                        SMTP        -    True
                        POP3        -    True
                        IMAP        -    True
                        TCPIP       -      .
                        DEBUG       -      .
                        AWSTATS     -      .
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SYSTEM TESTS

Database type: MSSQL Compact

IPv6 support is available in operating system.

Backup directory C:\Backup_Emails is writable.

Relative message paths are stored in the database for all messages.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

HMAILSERVER.INI

[Directories]
Program folder:  C:\Program Files (x86)\hMailServer\
Database folder: C:\Program Files (x86)\hMailServer\Database
Data folder:     C:\Program Files (x86)\hMailServer\Data
Log folder:      C:\Program Files (x86)\hMailServer\Logs
Temp folder:     C:\Program Files (x86)\hMailServer\Temp
Event folder:    C:\Program Files (x86)\hMailServer\Events

[Database]
Type=              MSSQLCE
Username=           
PasswordEncryption=1
Port=              0
Server=             
Internal=          1
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Generated by HMSSettingsDiagnostics v1.96, Hmailserver Forum.

[/code]
Attachments
Internet.PNG
MyComputer.PNG
SMTP.PNG
SMTP.PNG (10.29 KiB) Viewed 870 times

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-08-01 16:38

palinka wrote:
2019-08-01 00:33

Send an email, wait a minute then post the log here.

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-08-01 17:24

Now I not received nothing, it's been over 10 minutes
I tried send email from external to internal but I also not received.

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-08-02 02:15

palinka wrote:
2019-08-01 16:38
palinka wrote:
2019-08-01 00:33

Send an email, wait a minute then post the log here.

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 20024
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by mattg » 2019-08-02 02:38

ALSO (In addition to showing logs for SENDING an email)

on the IP ranges page there is a 'default' button - press that

You have a default domain set. Do you know why?
If you don't know why, then remove that please.
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-08-02 15:29

I caught the following log using the wireshark

Code: Select all

220 Bem vindo ao servidor de e-mail
EHLO [172.16.30.3]
250-mail.verostore.com.br
250-SIZE 20480000
250-AUTH LOGIN
250 HELP
AUTH LOGIN
334 VXNlcm5hbWU6
Y29udGF0bw==
334 UGFzc3dvcmQ6
M2lhMDEj
235 authenticated.
MAIL FROM:<contato@verostore.com.br> SIZE=427
250 OK
RCPT TO:<diogo@3ia.com.br>
250 OK
DATA
354 OK, send.
To: diogo@3ia.com.br
From: contato <contato@verostore.com.br>
Subject: teste2
Message-ID: <9489e2f0-adf3-5870-5e4c-0563de864a5b@verostore.com.br>
Date: Fri, 2 Aug 2019 10:25:56 -0300
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
 Thunderbird/60.8.0
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Language: pt-BR

teste2

.
250 Queued (0.000 seconds)
QUIT
221 goodbye

And after to send the email I get take this return of email

Code: Select all

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

   Sent: Fri, 2 Aug 2019 10:25:56 -0300
   Subject: teste2

The following recipient(s) could not be reached:

diogo@3ia.com.br
   Error Type: SMTP
   Remote server (162.220.60.234) issued an error.
   hMailServer sent: RCPT TO:<diogo@3ia.com.br>
   Remote server replied: 550-"JunkMail rejected - (mail.verostore.com.br) [45.7.171.88]:50186 is in an
550 RBL: http://www.barracudanetworks.com/reputation/?pr=1&ip=45.7.171.88"


palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-08-02 15:41

sdiogos wrote:
2019-08-02 15:29
And after to send the email I get take this return of email

Code: Select all

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

   Sent: Fri, 2 Aug 2019 10:25:56 -0300
   Subject: teste2

The following recipient(s) could not be reached:

diogo@3ia.com.br
   Error Type: SMTP
   Remote server (162.220.60.234) issued an error.
   hMailServer sent: RCPT TO:<diogo@3ia.com.br>
   Remote server replied: 550-"JunkMail rejected - (mail.verostore.com.br) [45.7.171.88]:50186 is in an
550 RBL: http://www.barracudanetworks.com/reputation/?pr=1&ip=45.7.171.88"

Confirmed you are able to send mail. It's being rejected because you are on several blacklists.

You are either policy blocked - meaning your ISP has reported your IP (within a block of IPs) as being a residential account or dynamic IP, meaning an IP that should never be sending mail.

Or, you have been sending spam.

If the former, there's nothing you can do except relay through a reputable relay. If the latter, you can fix it by not sending spam then by going to the blacklists and attempting to delist yourself, which is intentionally hard. If you were blacklisted for sending spam, usually (after stopping and preventing future spam) you will automatically be removed after some time, which is different for every blacklist.

sdiogos
New user
New user
Posts: 12
Joined: 2019-07-29 18:03

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by sdiogos » 2019-08-02 15:50

I'm not send spam, I'm simply configurating my email service, now I don't know what to do.

palinka
Senior user
Senior user
Posts: 986
Joined: 2017-09-12 17:57

Re: I'm not getting to send e-mail

Post by palinka » 2019-08-02 16:00

Says here you're a spammer. NOT policy blocked:

https://www.abuseat.org/lookup.cgi?ip=45.7.171.88
RESULTS OF LOOKUP
45.7.171.88 is listed

This IP address was detected and listed 7 times in the past 28 days, and 1 times in the past 24 hours. The most recent detection was at Fri Aug 2 12:35:00 2019 UTC +/- 5 minutes

This IP is infected (or NATting for a computer that is infected) with an infection that is emitting spam.

45.7.171.88 was using the following name to identify itself during email (port 25) connections via the SMTP HELO/EHLO commands as "45.7.171.88".

This is USUALLY spamware, but in some rare circumstances, it can be a misconfiguration in your mail server. The CBL attempts to distinguish real mail server software from malware SMTP clients by expecting users to name their mail server[s] to indicate who _they_ are, not their provider, not the destination server, and be consistent with Internet protocol standards.

Use of a bare IP address in the HELO is a violation of RFC2821 section 4.1.1.1, which says that the HELO value MUST be either a fully qualified domain name (such as "mail01.example.com") or an IP address enclosed in square brackets (such as "[45.7.171.88]").

You will need to investigate and fix this.

Norton Power Eraser is a free tool and doesn't require installation. It just needs to be downloaded and run. One of our team has tested the tool with Zeus, Ice-X, Citadel, ZeroAccess and Cutwail. It was able to detect and clean up the system in each case. It probably works with many other infections.

If Microsoft Windows Defender is available to you, use it!

Is this IP address a NAT gateway/firewall/router? In other words, is this IP address shared with other computers? See NAT for further information about NATs and how to secure them.

If this IP address is shared with other computers, only the administrator of this IP address can prevent this happening again by following the instructions in NAT to secure the NAT against future infections. In this way, no matter how badly infected the network behind the NAT is, the network can't spam the Internet. The administrator can also refer to Advanced BOT detection for hints and tips on how to find the infected computer behind a NAT.

HOW IS THIS LISTING AFFECTING YOU?
The CBL is primarily intended to be used by mail servers to block inbound undesirable email containing spam or malware that was emitted by a computer virus or some other infection. CBL listings can affect users in a variety of ways beyond this. It is recommended that people unfamiliar with the CBL (or Spamhaus XBL) and/or are unsure of what is happening consult this link.

If this listing is of an unshared IP address, and the affected access is email, then, the computer corresponding to this IP address at time of detection (see above) is infected with a spambot, or, if it's a mail server, in some rare cases this can be a severe misconfiguration or bug.

The first step is to run at least one (preferably more) reputable anti-spam/spyware tools on your computer. If you're lucky, one of them will find and remove the infection.

If you are unable to find it using anti-virus tools, you may want to take a close look at the discussions of netstat or tcpview in the "Per-machine methods" section of Finding BOTs in a LAN.

If the above does not help, you may have to resort to taking your computer to a computer dealer/service company and have them clean it.

If all else fails, you may need to have your machine's software re-installed from scratch.

Post Reply