The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPrev1

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
Gatzu78
Normal user
Normal user
Posts: 32
Joined: 2008-10-07 16:28

The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPrev1

Post by Gatzu78 » 2013-03-02 00:12

Hi Guys,
I have just installed a new server with hmailserver 5.4 - 1946.
I created a self signed certificate and added the ports 993 for IMAPS and 465 for SMTPS.
I can connect with IMAPS, of course I get the exception, but it was expected.
When I try to send mails I get the expetion again, because it is on the SMTPS, but even after I accepted the security exection I get the following error:
An error occurred sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPrev1

If I use the regular port 25 without SSL everything works fine.

Any idea?

Thanks

Gatzu78
Normal user
Normal user
Posts: 32
Joined: 2008-10-07 16:28

Re: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPre

Post by Gatzu78 » 2013-03-02 00:37

Hi,
I tried to activate logs only for SMTP and DEBUG.
This is the only contents of the log:

"DEBUG" 4576 "2013-03-01 23:31:40.444" "Creating session 71"
"DEBUG" 2460 "2013-03-01 23:31:42.254" "Ending session 71"

User avatar
dzekas
Senior user
Senior user
Posts: 2486
Joined: 2005-10-13 21:28
Location: Lithuania

Re: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPre

Post by dzekas » 2013-03-02 07:37

Gatzu78 wrote:Hi Guys,
I have just installed a new server with hmailserver 5.4 - 1946.
I created a self signed certificate and added the ports 993 for IMAPS and 465 for SMTPS.
I can connect with IMAPS, of course I get the exception, but it was expected.
When I try to send mails I get the expetion again, because it is on the SMTPS, but even after I accepted the security exection I get the following error:
An error occurred sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPrev1

If I use the regular port 25 without SSL everything works fine.

Any idea?

Thanks
you setup IMAP service on 465 port and not SMTP. Remove it and setup new SMTP service instance on 465 port. Or you have other service locked on this port.

Gatzu78
Normal user
Normal user
Posts: 32
Joined: 2008-10-07 16:28

Re: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPre

Post by Gatzu78 » 2013-03-03 14:16

Thanks,
I am a moron. :?

User avatar
mattg
Moderator
Moderator
Posts: 20132
Joined: 2007-06-14 05:12
Location: 'The Outback' Australia

Re: The mail server sent an incorrect greeting: * OK IMAPre

Post by mattg » 2013-03-04 00:06

We all make those kind of mistakes

Well perhaps not Dzekas, but the rest of do. :)
Just 'cause I link to a page and say little else doesn't mean I am not being nice.
https://www.hmailserver.com/documentation

Post Reply