Problem with awstats: too many corrupted record ?

Use this forum if you have installed hMailServer and want to ask a question related to a production release of hMailServer. Before posting, please read the troubleshooting guide. A large part of all reported issues are already described in detail here.
Post Reply
Thomas Parvais
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2004-12-17 12:21
Contact:

Problem with awstats: too many corrupted record ?

Post by Thomas Parvais » 2007-09-18 10:36

Hello,

I've installed awstats to perform reporting on HMS traffic & usage. I enable awstats logging.

Here is an example of the log file:
2007-09-09 14:38:07 send_newsletter_interne@droit.be droit-technologies@fconnes.org 127.0.0.1 SMTP ?virus=&rblgheuristicspam=0&ssl=0 250 80937
2007-09-09 14:38:20 send_newsletter_interne@droit.be ccastro@fd.uc.pt 127.0.0.1 SMTP ?virus=&rblgheuristicspam=0&ssl=0 250 80937
2007-09-09 14:38:27 send_newsletter_interne@droit.be georges.azzaria@fd.ulaval.ca 127.0.0.1 SMTP ?virus=&rblgheuristicspam=0&ssl=0 250 80937
I configure Awstats with the following parameters: in awstats.maxetzoe.conf:

Code: Select all

LogFile="C:/Program Files/hMailServer/Logs/hmailserver_awstats.log"
LogType=M
LogFormat="%time2 %email %email_r %host %method %url %code %bytesd" 
LogSeparator="\t"
When i launch the script to update the DB by parsing the log, I found a lot of corrupted lines in the log: 7700 corrupted lines on 14000 total lines.

Where is the bug/issue ?

Thank you

Thomas

User avatar
martin
Developer
Developer
Posts: 6834
Joined: 2003-11-21 01:09
Location: Sweden
Contact:

Post by martin » 2007-09-18 12:23

Try using the LogFormat found in the logging documentation:
LogFormat="%time2 %email %email_r %host %host_r %method %url %code %bytesd"

Thomas Parvais
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2004-12-17 12:21
Contact:

Post by Thomas Parvais » 2007-09-18 12:42

martin wrote:Try using the LogFormat found in the logging documentation:
LogFormat="%time2 %email %email_r %host %host_r %method %url %code %bytesd"
I tried first, but according to me host_r is not present in hms log file !? In that case, all lines are incorrect

Thomas

User avatar
martin
Developer
Developer
Posts: 6834
Joined: 2003-11-21 01:09
Location: Sweden
Contact:

Post by martin » 2007-09-18 21:41

So you tried first and it didn't work? Or..? I agree, your line looks more correct but the one I suggested has been working according to other people. :-\

A bit hard to say why awstats say that the records are corrupt without actually seeing the corrupt ones. Perhaps possible to log those records in some way? :-\

Thomas Parvais
Normal user
Normal user
Posts: 111
Joined: 2004-12-17 12:21
Contact:

Post by Thomas Parvais » 2007-09-19 09:15

Im' using the last release of awstats. i'll look at how to enable debug mode in awstats

Post Reply