Search found 36 matches

by ABPT2251
2018-10-05 22:32
Forum: General discussions
Topic: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names
Replies: 9
Views: 1283

Re: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names

Thank you Jimimaseye for your patient responses.
by ABPT2251
2018-10-05 15:56
Forum: General discussions
Topic: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names
Replies: 9
Views: 1283

Re: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names

Hi,
My apologies for taking so long.
John can reply from one domain. So, I guess that's the one I Dkim!
by ABPT2251
2018-09-28 10:20
Forum: General discussions
Topic: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names
Replies: 9
Views: 1283

Re: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names

Hi Jimimaseye, I did try using the master DKIM for the alias domains and the DKIM fails. Hi Mattg, I suppose that you may be correct but it seems very redundant. We have a number of domains which are variations of our public name eg abc.com.au alphabetacam.com abc.com nad are used in email. However ...
by ABPT2251
2018-09-22 10:09
Forum: General discussions
Topic: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names
Replies: 9
Views: 1283

Re: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names

Thanks Matt. Mmmm thought so.
So, I have a number of alias domain names but in hms I have set accounts only to one domain and they receive mail from the different domains. How may I achieve this and use DKIM?
Regards
Norman
by ABPT2251
2018-09-20 09:15
Forum: General discussions
Topic: How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names
Replies: 9
Views: 1283

How to set up DKIM on HMS for domain with multiple names

Hi,
I have been running hms for quite some time and have implemented DKIM for my domain. However my domain has a number of 'names' for which DKIM is not working.
I would appreciate some guidance on how to implement DKIM for the other names my domain goes under.
Regards
Norman
by ABPT2251
2018-05-11 07:32
Forum: General discussions
Topic: Reverse DNS does not match SMTP Banner
Replies: 17
Views: 4736

Re: Reverse DNS does not match SMTP Banner

Thanks for all the helpful replies.
I am posting my ip though to see if someone can id any issues I may have before moving on to the next DMARC stage.
I'm not entirely sure that DKIM is properly operative.
My ip is 43.247.125.248
Regards
Norman
by ABPT2251
2018-05-10 09:54
Forum: General discussions
Topic: Reverse DNS does not match SMTP Banner
Replies: 17
Views: 4736

Reverse DNS does not match SMTP Banner

Hi, I am trying to implement DMARC. I think that I have SPF and DKIM working but I notice that MX Toolbox reports an error with my SMTP banner. I am not sure how to resolve this. I have entered my mail server dn into the protocal settings in hmailserver for both General and Delivery of email ie mail...
by ABPT2251
2017-01-16 07:14
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

Hi Matt, I am linking the DKIM private key in hmailserver under my domain name ie avocabeachpicturetheatre.com.au. (I am using only one domain) I configured the DKIM key using avocabeachpicturetheatre.com.au my domain as per my DNS. I have not used mail.avocabeachpicturetheatre.com.au for any part o...
by ABPT2251
2017-01-12 05:02
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

Thanks Jimimaseye I found your very clear tutorial for setting up the DKIM and it should be really straight forward. So I can't work out what's going on. Hi Matt, The header and footer I mentioned are the ----Begin RSA Private Key----- and End Private Key shown below. I understand that this needs to...
by ABPT2251
2017-01-11 01:10
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

OK, Thanks guys. I had some trouble with bounce backs from Department of Education addresses and thought it may be that I was getting marked as untrusted. Hence trying to improve my system. I have also been trying to implement DKIM but am having issues here also. I believe that I have the public key...
by ABPT2251
2017-01-10 08:15
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

Hi Matt,
Thanks for the leads to check my server.
In the process of checking things I have found that my isp, Skymesh, won't create a ptr record for my mail server. Is there a workaround?
Regards
Norman
by ABPT2251
2017-01-05 05:13
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

Hi Matt,
OK I found a loopback setting available on the router for setting a DMZ host. I set this to the hMailServer local ip and all seems to work.
Is this right or have I opened things too much?
Many thanks in advance.
Regards
Norman
by ABPT2251
2017-01-04 11:15
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Re: Cannot connect to SMTP

Hi Matt,
I have rules in place on our router forwarding ports 25, 110 and 143.
Regards
Norman
by ABPT2251
2016-12-29 08:05
Forum: General discussions
Topic: Cannot connect to SMTP
Replies: 19
Views: 3626

Cannot connect to SMTP

Hi, We have just changed to NBN with new router. Everything else remains the same. In the diagnostics for hmailserver I receive the following error though mail sends and receives. Any suggestions? Thanks Norman Test: Collect server details hMailServer version: hMailServer 5.6.4-B2283 Database type: ...
by ABPT2251
2016-03-15 01:41
Forum: General discussions
Topic: Issues backing up with StartBackup1.vbs
Replies: 3
Views: 2068

Re: Issues backing up with StartBackup1.vbs

Hi Matt,

Further to my earlier query. There are no backup files resulting from the process. So the backup process is terminating without backing up.

Regards

norman
by ABPT2251
2016-03-09 06:59
Forum: General discussions
Topic: Issues backing up with StartBackup1.vbs
Replies: 3
Views: 2068

Issues backing up with StartBackup1.vbs

Hi,

I have been using this VBA script to backup but now the backup log reports something like this

2016-03-09 15:29:11.237 Backup started
2016-03-09 15:29:11.286 BACKUP ERROR: Backup or restore operation is already started

Any thoughts?

Regards

Norman
by ABPT2251
2016-02-17 01:23
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Hi Matt,

I arrive at work this morning and all users have access to email!!!

I don't know what is happening.

If you offer to TV in to look around is still available I would like to accept.

Regards

Norman
by ABPT2251
2016-02-16 07:34
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Hi Matt,

I have been called out. May we continue this tomorrow?

Regards

Norman
by ABPT2251
2016-02-16 07:07
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Hi Matt,

Thank you for your generous offer. Thank you.

My registered email is locked up with this issue I am having. Please try me at abpt2251[at]gmail

Regards

Norman
by ABPT2251
2016-02-16 07:00
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

OK PM seems to just sit in the outbox. Doesn't move to Sent.

Suggestions?
by ABPT2251
2016-02-16 06:48
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Hi I have just restarted both hmail server machine and my computer. The hMailServer restarted fine and the Diagnostics come up all green. After restart Thundrbird gave two messages while attempting to send mail. First message was:- "Connected to the mail.avocabeachpicturetheatre.com.au". Then after ...
by ABPT2251
2016-02-16 06:12
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

OK My Thunderbird account has just started getting the same symptoms as the other accounts on my computer - ah no I can't receive any email. I can still send email. I sent a test to a gmail account. Worked fine. Thunderbird error is "Could not connect to the mail server norman@avocabeachpicturetheat...
by ABPT2251
2016-02-16 05:42
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Hi Matt, Our problems are developing nicely! Mail has been working OK. Today I get to work and my own account is working fine through Thunderbird. The hMailServer diagnostics is all green and fast. However, my two co-workers have major issues with Thunderbird. They receive messages saying they can't...
by ABPT2251
2016-02-11 04:49
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

OK, I've swapped the new router for the old and I get all green lights on the hMailServer diagnostics.

Thunderbird connects and I can send and receive locally and externally.

I am full of doubts about how long this happy state will remain!
by ABPT2251
2016-02-11 04:37
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Ok We had been having intermitent issues with our router and hMailServer (everything else was fine just sometimes hMailServer diagnostics showed red lights as per the previous screen shot) so I bought a new one last week - we've had these issues since then but it worked fine for a few days after ins...
by ABPT2251
2016-02-11 04:19
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

OK, We ahd a power outage after my last post. Everything down for a couple fo hours. When the power came on and everything rebooted the email worked a treat. I left work for the night. this morning email seems to have come through until 9:30am and is now stopped again! Same issues... Diagnostics are...
by ABPT2251
2016-02-10 05:41
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Further info again. Since teh Diagnostics has started working MX Toolbox now reports:- "SMTP Transaction Time 4.328 seconds - Good on Transaction Time" Has this been an infrastructure issue with our service provider? Thunderbird clients still can't receive email. They seem to be able to send, althou...
by ABPT2251
2016-02-10 05:13
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

Some further info. The logging under Status in hMailServer Administrator seems to indicate that the server is receiving email. The Diagnostic Test has suddenly started working for our Domain - all green. I haven't made any changes to Router or Server! My thunderbird clients still can't connect - inc...
by ABPT2251
2016-02-10 04:42
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

Re: hMailServer has stopped after working for over one year

I have tested our domain through MXToolbox.com and it included this report under SMTP Transaction Time:- "We were able to connect to your mail server on port 25, but the diagnostic session took longer than expected. This could indicate that your email server is under heavy load." No, it is not under...
by ABPT2251
2016-02-10 04:38
Forum: General discussions
Topic: hMailServer has stopped after working for over one year
Replies: 23
Views: 4948

hMailServer has stopped after working for over one year

We have hMailServer running for our business. It has been our mail server for over a year. Every now and then the diagnostic test returns Red indicators and I have to restart our router. Last week I replaced the router. All seemed fine and the Mail system worked. Since the weekend I have been having...
by ABPT2251
2015-04-06 04:19
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

Re: New IP Range setting not activiating

Hi thanks for the reply. However, I am curious as to why our external static IP address is being indicated in hMailServer for sending internal email. Could someone please explain this to me? Compounding this the sending of email without SMTP authorisation worked previously then, perhaps of no relati...
by ABPT2251
2015-04-05 08:56
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

Re: New IP Range setting not activiating

My apologies for not getting back sooner.

Yes the FROM account is a locally hosted domain and account on that domain.
by ABPT2251
2015-03-25 08:56
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

Re: New IP Range setting not activiating

Here is a link to the screen shots below.

http://tinypic.com/a/3d0zn/1
by ABPT2251
2015-03-23 08:48
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

Re: New IP Range setting not activiating

Hi Matt, Please find screen shots and logs attached. Regards Norman First Log "IMAPD" 2876 5560 "2015-03-23 17:36:53.649" "110.142.210.59" "RECEIVED: DONE" "IMAPD" 2876 5560 "2015-03-23 17:36:53.650" "110.142.210.59" "SENT: 1138 OK IDLE terminated" "IMAPD" 2872 5560 "2015-03-23 17:36:53.652" "110.14...
by ABPT2251
2015-03-16 06:37
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

Re: New IP Range setting not activiating

I forgot to mention that we are not using SSL/TLS for authentication so in each IP Range we use this option is unchecked.
by ABPT2251
2015-03-16 06:26
Forum: General discussions
Topic: New IP Range setting not activiating
Replies: 11
Views: 2626

New IP Range setting not activiating

Hi I have an old application on my LAN which sends regular email reports and uses no SMTP authentication. It send to both local and external addresses. The IP Range settings are set to default - then I have added a new IP Range (called Tickets) which is set to include our local LAN and which has unc...